Om een werkend SSL certificaat te kunnen kopen dient er eerst een certificaat aanvraag gemaakt worden. Dit heet een Certificate Request. Het aanmaken van zo’n aanvraag kan op meerdere manieren. Om het process eenvoudig en overzichtelijk te houden hebben wij 2 onderstaande voorbeelden.

Voorbeeld 1:

U kunt eenvoudig een aanvraag maken op onze site: https://pl-systems.nl/certificate-request/ Hier volgt u de instructies op de site en krijg u vervolgens 2 bestande aangeboden. A file genaamd your-domain.csr en een file your-domain.key. U kunt beide bestande downloaden of de inhoud van deze bestande copy and pasten in eigen lege bestanden.

Voorbeeld 2:

Open een Linux Terminal window en voer het volgende commando uit:

openssl req -new -newkey rsa:2048 -nodes -keyout pl-services.nl.key -out pl-services.nl.csr

Vul bij de volgende vragen de juiste gegevens in. Zie screenshot voor een voorbeeld:

Dit proces levert 2 bestanden op. De your-domain.csr en your-domain.key files. Beide bestanden zijn op een later moment benodigd. De CSR file wordt gebruikt in het configureren van het SSL certificaat. De KEY file wordt gebruikt samen met het certificaat in de te beveiligen dienst zoals uw hosting omgeving in Plesk. Zie: Hoe voeg ik een RapidSSL certificaat toe aan mijn domein in Plesk

Bewaar de key zorgvuldig!

• CSR, SSL, CSR-Generator, generate-CSR